Pneus d'été

Wat is een zomerband?

Een zomerband wordt geplaatst als de temperaturen beginnen op te lopen, meestal in maart of april. Het begin van de lente dus. Een zomerband heeft in tegenstelling tot winterbanden geen lamellen, maar brede sleuven. Dat zorgt ervoor dat je optimaal en veilig door blijft rijden in zomerse omstandigheden.

Tijd voor zomerbanden

Zomerbanden komen het best tot hun recht bij normale Nederlandse weersomstandigheden, droog weer en temperaturen boven de 7 ºC. Deze weersomstandigheden zijn er doorgaans tussen maart en oktober. Rijd je op winterbanden en is het warmer dan 7 ºC? Dan is het omwisselen naar zomerbanden aan te raden!

De bandenwissel

Zodra de temperaturen hoger dan 7 graden worden, is het tijd voor de grote bandenwissel in Nederland. Meestal is dit in de periode rond maart / april. Dan gaan de winterbanden in de opslag en komen de zomerbanden weer tevoorschijn. Door in de zomertijd te rijden op zomerbanden wordt zowel het rijcomfort, als de veiligheid van jouw auto vergroot.

Tip: Wissel je banden voordat je op vakantie gaat, in sommige landen is het namelijk verboden om op winterbanden te rijden in de zomer. Je riskeert daarmee een flinke boete.

Opslag van banden

Bij het wisselen naar zomerbanden kun je je winterbanden in je garage stallen. Mocht je die nou niet hebben of geen ruimte meer overhouden, dan hebben wij de oplossing. Faay Auto Groep kan jouw zomer- en winterbanden stallen totdat ze weer gebruikt kunnen worden.

Waarom zomerbanden?

Bij warmer weer is de zomerband de meest veilige band. Een goede zomerband zorgt bij zachtere weersomstandigheden voor meer grip op de weg en een kortere remweg. Als je bij een temperatuur boven 7 graden op winterbanden zou blijven doorrijden heb je een veel langere remweg, waardoor je sneller slipt. Dat heeft natuurlijk effect op de verkeersveiligheid.

Profieldiepte voor zomerbanden

Banden geven je grip, optimaal remvermogen en een goede wegligging. De profieldiepte van zomerbanden speelt hierbij een grote rol. Wanneer je nieuwe zomerbanden koopt, is de profieldiepte ongeveer 8 mm. De wettelijk verplichte minimale profieldiepte is 1,6 mm. Wij adviseren om je zomerbanden te vervangen bij een profieldiepte van 2 mm of minder. Dan weet je zeker dat je goed zit.