Moteurs complets

Het inbouwen van een nieuw motorblok

In de praktijk hebben wij veel te maken met motorschade omtrent auto’s, enkele van de vele oorzaken zijn vaak terug voeren op oververhitting van de motor, een olie tekort of te lang uitgesteld onderhoud (waardoor bijvoorbeeld problemen met de distributie optreden).

In deze gevallen voeren wij een zorgvuldige diagnose uit aan het motorblok.

Soms is direct duidelijk wat het probleem is, in andere gevallen is er een wat uitgebreidere diagnose nodig. Het koelsysteem afpersen, lektesten uitvoeren, compressie meten, en overige diagnose methoden.
In een aantal gevallen betekent diagnose stellen zelfs dat een aantal delen al gedemonteerd wordt en bijvoorbeeld de cilinderkop gelicht wordt.
Faay Auto Groep beschikt over de juiste apparatuur om de computer (motor management systeem) van de auto uit te kunnen lezen. Vaak wordt het vinden van een storing daarmee makkelijker.

Naast het inbouwen van het nieuwe motorblok

Er zijn tal van afdichtingen (pakkingen en ringen) die vervangen moeten worden. Verder moeten de olie en oliefilter volgens fabrieksvoorschriften vervangen worden, dit kunt u zien als een kleine onderhoudsbeurt, hierop word door de monteur gelet op de hoeveelheid en viscositeit. Vervolgens is het altijd onder het mom van kwaliteitsbehoud dat de distributieriem en waterpomp vervangen moeten worden.

Mocht het inlaatspruitstuk vervuild zijn zal deze een diepe reiniging krijgen. Hiermee voorkomen wij dat de nieuwe motor stuk gaat.