Obróbka rdzy

Roest ontstaat doordat een auto door de weersomstandigheden vuil oppikt. In combinatie met pekel zorgt dit voor een broeiplek van roest. In het ergste geval moet er nieuw plaatwerk in de auto geplaatst worden.

Roest kan kostbaar zijn

Het nalatig zijn in het aanpakken of preventief behandelen van roestplekken kan rotte plekken in het plaatwerk veroorzaken. In het ergste geval moet er nieuw plaatwerk in de auto geplaatst worden. Een kostbare reparatie die voorkomen kan worden door roestpreventie van de auto.

Roest preventief behandelen

Het uitvoeren van een behandeling voor roestbescherming van de auto kan de eigenaar zelf doen of aan een professional overlaten. Er zijn verschillende manieren om de auto te behandelen tegen roest. Allereerst dient de auto grondig schoongemaakt te worden. Vergeet hierbij niet om de moeilijk bereikbare plekjes mee te pakken. Als er nog geen roestplekken zichtbaar zijn, kan de auto na het drogen ingespoten worden met een antiroestmiddel, zoals Tectyl of Dinitrol. Zodra dat gebeurd is, moet de auto goed uitlekken en opnieuw goed schoongemaakt worden voor een optimaal resultaat.

Antiroestbehandeling door Faay Auto Groep

Als er al roestplekken zichtbaar zijn, is er een andere aanpak nodig. Voordat de auto ingespoten kan worden met een antiroestmiddel zullen de huidige roestplekken weggewerkt moeten worden. Daar zijn diverse middelen voor te krijgen, maar verstandiger is om dit over te laten aan professionals. Deze zetten de auto op de brug waardoor ook de lastig bereikbare plekjes van de carrosserie goed aangepakt kunnen worden. Wanneer de roestplekken goed zijn hersteld of weggewerkt, kan er overgegaan worden op de antiroestbehandeling van de auto.

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt zeker voor roestplekken op een auto. Spuit de auto zelf jaarlijks in met Tectyl of Dinitrol om de auto te beschermen tegen roest. Of laat het voor een optimale behandeling bij onze garage uitvoeren. Daar kunnen wij de kans op roest aan de onderkant en op holle plekjes onder de auto nog kleiner maken door de carrosserie te verzinken.