Export Service

Wij zijn het juiste adres voor al uw auto export documenten. Jaarlijks verzorgen wij de export documenten van duizenden voertuigen. Faay Auto Groep is een specialist op het gebied van auto export dienstverlening voor alle voertuigen. Bij verkoop van een auto, motor, truck, caravan of aanhanger bestemd voor het buitenland (export), wilt u dat alles goed wordt geregeld. Wij zijn een RDW erkend Export Dienstverlener, bij ons bent u dus op het juiste adres. Wij zorgen er voor dat uw auto wordt uitgeschreven in het Nederlandse kentekenregister en dat uw een RDW vrijwaring krijgt. Wij bieden deze dienst aan voor zowel particulieren als bedrijven.

Wat heeft u nodig om een voertuig te exporteren?

  • Kentekenplaat
  • Kilometerstand
  • Kentekenbewijs
  • Identificatie

Uitvoerverklaring of uitvoerkenteken nodig?

Het voertuig dat u koopt/ verkoopt wordt aangemeld voor export in het Nederlands kentekenregister van de RDW. Vervolgens ontvangt u een vrijwaringsbewijs, een RDW-uitvoerverklaring en een uitvoerkenteken.

De delen van het Nederlandse kentekenbewijs/ kentekencard worden voorzien van een uitvoerstempel of er wordt een hoekje van de kentekencard afgeknipt. In combinatie met een Groene Kaart (verzekering) en een uitvoerkenteken, is het mogelijk om het voertuig over de weg naar het land van bestemming te brengen of naar de haven waar deze verscheept kan worden naar het land van bestemming.

Uitvoer kenteken plaat

Wanneer een voor uitvoer/ export aangemeld voertuig gebruik gaat maken van de openbare weg, ofwel rijdend naar het land van bestemming gaat, is toestemming voor rijden over de weg van het RDW benodigd.

Wanneer deze toestemming verleend wordt staat dit vermeld op het geprinte Deel II die door de medewerker van Faay Auto Groep overhandigd wordt.

Toestemming voor het rijden over de weg kan echter alleen worden verstrekt als het voertuig nog een geldige APK-keuring heeft. Mocht de vervaldatum van de APK eerder aflopen, dan is toestemming voor het rijden over de weg geldig zolang de APK geldig is.

De exportkentekenplaat bestaat uit een witte kentekenplaat met zwarte cijfers en letters. Dit kentekennummer is gelijk aan het Nederlandse kenteken.