Onderhoud

Auto-onderhoud voor alle automerken

Door op tijd onderhoud te laten verrichten aan je auto voorkom je pech op de weg, onveilige situaties en dure reparaties. Is jouw auto toe aan een onderhoudsbeurt? Faay verricht onderhoud aan alle automerken, dus welk merk je ook rijdt: je kunt altijd met je auto bij ons terecht.

Soorten auto-onderhoud bij Faay Auto Groep

Merkbeurt

Onderhoud zoals voorgeschreven door de autofabrikant. Helemaal afgestemd op jouw merk auto, autotype, bouwjaar en kilometerstand. Nieuwe onderdelen voldoen altijd aan fabrieksspecificaties. Zo behoudt je auto ook nog eens zijn fabrieksgarantie.


Grote beurt

Tijdens de grote beurt controleren we je auto op een groot aantal belangrijke punten. Naast een uitgebreide inspectie verversen we bijvoorbeeld de motorolie, vervangen we het olie-, lucht-, brandstof en interieurfilter, bougies (benzine). Daarnaast reinigen en controleren we je remmen en vullen we de ruitensproeiervloeistof bij.Kleine beurt

Je auto wordt tijdens de kleine beurt aan de hand van een inspectielijst op de belangrijkste punten gecontroleerd. Zo verversen we o.a. de motorolie, vervangen we het oliefilter en vullen we de ruitensproeiervloeistof bij.


APK met onderhoud

Je kunt ervoor kiezen je APK te combineren met een kleine, grote of merkbeurt. Vooraf krijg je altijd een prijsopgaaf.

Wanneer heeft mijn auto een onderhoudsbeurt nodig?
Rijd je in een oudere auto (6-7 jaar of ouder)? Dan kun je de volgende vuistregels aanhouden: een kleine beurt is na een jaar of na 15.000 kilometer nodig en een grote beurt na 2 jaar of na 30.000 kilometer.

Rijd je in een nieuwere auto (jonger dan 6 jaar)?
Daar verschijnt meestal een melding op je dashboard wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Vaak is dit een sleuteltje, soms worden ook het aantal kilometers tot aan de volgende onderhoudsbeurt aangegeven.

Merkonderhoud voor alle automerken
Dit zijn een aantal automerken waarvoor we de merkbeurt uitvoeren:

Alfa Romeo
Audi
Bentley
BMW
Chrysler
Citroën
Dacia
Daewoo
Daihatsu
Dodge
Ferrari
Fiat
Ford
Honda
Hyundai
Jaguar
Jeep
Kia
Lamborgini
Lancia
Land Rover
Lexus
Maserati
Mazda
Mercedes-Benz
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Rolls-Royce
Rover
Saab
Seat
Skoda
Smart
Ssang-Yong
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Volvo