Autobanden

Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers. Daarom koop je jouw autobanden bij Faay Auto Groep! Altijd het beste advies en scherpe prijzen. Of je nou op zoek bent naar zomer-, winter– of 4-seizoenenbanden, je bent bij ons aan het juiste adres.

Aan de hand van uw kenteken bepalen wij automatisch de maat banden die bij uw auto hoort.


De beste merken en snel gemonteerd

Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers. Je banden zijn immers het enige contact tussen jouw auto en de weg. Wij hebben een enorm assortiment banden die we snel voor je kunnen monteren. Ook balanceren is belangrijk, want daardoor ontstaan minder trillingen in het stuur en bespaar je ook nog eens behoorlijk op brandstof. Het uitlijnen van de wielen verzorgen wij ook. Mocht dit nodig zijn kunnen wij dat herkennen aan het slijtagepatroon op uw oude banden.

Wanneer moet je je autobanden vervangen?

De wettelijke minimale profieldiepte van autobanden is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid adviseren wij om je banden te laten vervangen bij 2 mm. Als je op winterbanden rijdt raden wij aan om met minimaal 4 mm profieldiepte te rijden.

Wanneer banden wisselen?

Zorg dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt. Het profiel van een winterband is anders dan die van een zomerband. Hierdoor heeft een zomerband minder grip op nat en besneeuwd wegdek bij lage temperaturen. Met hogere temperaturen is de remweg juist een stuk korter met zomerbanden. Wanneer je niet veel kilometers maakt en niet met winters weer rijdt, zijn 4-seizoenenbanden een slimme optie.

Maart/april: tijd voor zomerbanden

Oktober/november: tijd voor winterbanden

Wat is de juiste bandenspanning?

Dit verschilt per band. De juiste bandenspanning is belangrijk voor de prestatie van de band. Met een te hoge of lage bandenspanning gebruikt je auto meer brandstof en slijten autobanden sneller. Bovendien heb je minder grip op de weg en wordt de kans op een klapband groter. Bekijk onze bandenspanningstabel voor meer informatie of kom langs. Dan brengen we gratis jouw banden op spanning.