Automaatbakken

Hoe herkent u of uw automaat kapot is? Welke opties zijn er? Welke opties zijn voor uw situatie het beste? Wij proberen u hierin te adviseren. Heeft u vragen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Hoe herkent u of uw Automaat kapot is?

  • Indien bij stationair de auto niet meer kruipt als de bak warm is en dan met een flinke schok weg rijd. Dit kunt u testen door minimaal 30 minuten te rijden dan bij stilstand rustig door al versnellingen schakelen en dan in stand P met stationair toerental pijlen.
  • Wacht in de versnelling “D” of “R” kan duiden op hydraulische stuurorgaan, versleten, gebroken of uitgedroogde afdichtingen, defect aan een solenoid.
  • Indien de versnellingsbak allerhande bijgeluiden maakt. Gieren, ratelen, rammelen.
  • Slijtage van de lagers is meestal goed te horen.
  • De bak maakt ook meer lawaai wanneer de tandwielen van de versnellingsbak versleten of beschadigd.
  • De afstandsringen tussen de tandwielen kunnen versleten zijn. Hierdoor ontstaat zijdelingse speling. Deze axiale speling zorgt soms voor het uit de versnelling springen en een lawaaiige versnellingsbak.
  • Te veel olie in uw automaat kan storingen veroorzaken, schuimen en zorgen voor vloeistof verlies.

Wij kunnen na een diagnose direct aangeven of wij uw automaat kunnen repareren, moeten reviseren of vervangen.

Blijf niet doorrijden met geluiden uit uw automaat!

Het is verstandig om een automaat met bijgeluiden zo snel mogelijk te laten nakijken. Voorkom dat de reparatie of revisie heel duur wordt en neem direct contact op. Faay Auto Groep heeft de kennis en apparatuur in huis om een diagnose uit te voeren en om u te adviseren wat uw mogelijkheden zijn met betrekking tot revisie of reparatie van uw automaat.