Bemiddelen schade en schadeherstel

Heeft u schade aan uw personenauto, oldtimer, vrachtwagen of caravan? Dan is het belangrijk dat de schade deskundig getaxeerd wordt, zodat het proces met de verzekering gemakkelijk verloopt. Faay Auto Groep is een erkend taxatiebedrijf voor al uw bemiddeling autotaxatie in Nieuwegein. Wij kunnen zowel schadetaxaties als taxaties voor fiscale of verzekeringsredenen uitvoeren.

Hoe gaat bemiddeling autotaxatie in zijn werk?

De eerste vraag is of de schade nog te herstellen is. Als dit niet het geval is, oftewel uw auto is total loss, dan zullen wij een gedegen dagwaardeonderzoek voor u opstellen. De restwaarde van uw auto zal in overleg met stichting VBV vastgesteld worden. Deze stichting bestaat uit erkende opkopers en hebben dus veel kennis op dit gebied. Als de schade van de auto wel te herstellen is, kan dit ook zonder reparatie-opdracht uitgevoerd worden. Dan wordt er op de expertisedatum een berekening gemaakt van de zichtbare schade aan uw auto.

Wij, als uw partner voor bemiddeling autotaxatie, zullen dit overleggen met de schadehersteller. Bij voorkeur vindt de expertise plaats op de eerste dag van reparatie. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat de reparatie op de juiste manier wordt begeleid. Als er geen tussenkomst van een schade-expert is, kan er eventueel nog een nota controle worden uitgevoerd. Dan zullen de gegevens van de reparateur nagelopen op mogelijke fouten.

Taxatierapport nodig?

U kunt ook zonder autoschade een taxatierapport laten opstellen. Dan wordt de waarde van de auto vastgesteld op basis van kenmerken en conditie. Als u dan buiten schuld betrokken raakt bij een ongeluk, moet de verzekeraar van de andere partij de schade-uitkering op basis van de getaxeerde waarde uitkeren. Indien u geen taxatierapport heeft, wordt dit op basis van de dagwaarde gedaan.