Olie verversen

Regelmatig het oliepeil van je auto controleren en de olie verversen is belangrijk voor het behoud van de prestaties van je motor. Te weinig of vervuilde motorolie zorgt ervoor dat de prestaties achteruit gaan en kan zelfs schade aan je motor veroorzaken.

De rol van motorolie

Motorolie is essentieel voor de smering, brandstofverbruik en koeling van je motor. Bewegende delen slijten minder snel, zodat de motor van je auto soepel blijft lopen. Olie absorbeert bovendien het vuil dat in de motor rondzweeft, zoals verbrandingsresten en metaaldeeltjes die we met het blote oog nauwelijks kunnen zien. Hierdoor neemt de zuiverheid van de motorolie af. De viscositeit, oftewel de dikte van de motorolie, loopt terug en de kwaliteit van de smering gaat achteruit. Daardoor loopt de auto minder soepel, vervuilt meer en kan in het ergste geval zelfs stuk gaan. Dit kun je voorkomen door tijdig je olie te verversen en het oliefilter te vervangen.

De juiste motorolie voor uw auto

Het is belangrijk dat je de juiste motorolie kiest voor jouw auto, maar welke olie heb je nodig? Dat hangt onder meer samen met de leeftijd van je auto. Motorolie speelt een vitale rol in de prestaties en de conditie van je motor, dus het is cruciaal om een goede kwaliteit motorolie te kiezen. Hoewel de kosten hiervoor doorgaans iets hoger zijn, zul je op de langere termijn minder last hebben van slijtage, zijn reparaties minder snel nodig en verbruik je minder brandstof. Onze specialisten vertellen je graag welke olie het meest geschikt is voor jouw auto.

Olie verversen

De kosten van het verversen van de olie hangen af van het type en de leeftijd van je auto. Via Faay Auto Groep krijg je een gegarandeerde prijs voor je auto op basis van de fabrieksspecificaties. Zo weet je precies waar je aan toe bent en betaal je nooit teveel.